The wizard of Oz - Fleming, Victor, 1889-1949; Garland, Judy; Morgan, Frank, 1890-1949; Bolger, Ray; Lahr, Bert, 1895-1967; Haley, Jack, 1899-1979; Burke, Billie, 1885-1970; Hamilton, Margaret, 1902-1985; Grapewin, Charles, 1869-1956 (Turner Entertainment Co., 2005)
Όταν ο κακός γείτονας προσπαθεί να αρπάξει το σκυλί της Ντόροθυ, εκείνη παίρνει το σκυλί για να ξεφύγει. Ένας ανεμοστρόβιλος την μεταφέρει στην μαγική χώρα του Οζ. Στην προσπάθειά της να επιστρέψει πίσω συναντάει ένα σκιάχτρο που επιθυμεί να αποκτήσει μυαλό, έναν άνθρωπο από σίδερο που θέλει καρδιά και ένα δειλό λιοντάρι που χρειάζεται κουράγιο.