Il vangelo secondo Matteo - Pasolini, Pier Paolo, 1922-1975; Pasolini, Pier Paolo, 1922-1975; Irazoqui, Enrique; Caruso, Margherita, 1950-; Pasolini, Susanna; Morante, Marcello, 1916-2005; Socrate, Mario, 1920-2012; Di Porto, Settimio; Sestili, Otello; Tasca, Alessandro (Tartan Video, 2004)
Πιστή και ταυτόχρονα άκρως λυρική μεταφορά στην οθόνη του κατά Ματθαίον Ευαγγελίου. Ο Παζολίνι βρίσκει την Παλαιστίνη του ευαγγελιστή Ματθαίου στα χωριά της φτωχικής νότιας Ιταλίας. Παρουσιάζει έναν Χριστό απλό σαν άνθρωπο, αλλά με θεϊκή δύναμη στα λόγια του.