Περιορισμοί στην σχεδίαση αντικειμένων διπλής καμπυλότητας με σύνθετο υλικό ενισχυμένο με ίνες άνθρακα (CFRP) : - Πουράκη, Ηλέκτρα (2006)
Η δυσκολία μορφοποίησης των υφασμάτων από ίνες άνθρακα, έγκειται στην προσαρμογή τους στο επιθυμητό σχήμα, χωρίς τη δημιουργία ελαττωμάτων, όπως πτυχώσεις και σχισίματα. Η προσαρμογή των υφαρμάτων αναλύεται από εμπορικά λογισμικά πακέτα τα οποία όμως μειονεκτούν στο ότι δεν παρουσιάζουν τα αίτια απόρριψης ή μη μιας μορφοποίησης. Έγινε λοιπόν μια ανασκόπηση της υπάρχουσας βιβλιογραφίας, που αφορά μοντέλα μορφοποίησης πολύπλοκων αντικειμένων από σύνθετο ύφαρμα. Έτσι, ο σχεδιαστής θα αποκτήσει πλήρη εικόνα του τρόπου παραμόρφωσης του υλικού και θα μπορεί να έχει μία εκ των προτέρων άποψη για τη διαμόρφωση του αντικειμένου. Αξιολογώντας από μόνος του τη μορφοποίηση, θα είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει τα υπολογιστικά προγράμματα ως βοηθήματα, αποφεύγοντας άσκοπες ενέργειες που οδηγούν σε αύξηση του χρόνου (πολλαπλές προσπάθειες προσαρμογής του υφάσματος), αλλά και του κόστους παραγωγής (σπατάλη υλικού)