Computer forensics : - Προβίδα, Χρυσοβαλάντω (2012)
Τα τελευταία χρόνια, έχει παρατηρηθεί μια δραματική αύξηση του αριθμού των ψηφιακών εγκλημάτων και τo Computer Forensics έχει γίνει ζωτικής σημασίας για την επιτυχή δίωξη των εγκληματιών του υπολογιστή. Αυτή η διατριβή του τελευταίου έτους αποτελείται από την έρευνα και την εγκληματολογική ανάλυση μιας άγνωστης ιατροδικαστικά εικόνας 4GB flashdrive USB που ανακτάται κατά τη διάρκεια της φάσης της απόκρισης σε μια υπόθεση.Η έρευνα επικεντρώνεται στην απόκτηση μιας σαφούς εικόνας του περιστατικού που συνέβη με βάση την ανάλυση της άγνωστης εικόνας που συλλέχθηκε, η οποία μπορεί να έχει αποδεικτικά στοιχεία που μπορούν να γίνουν αποδεκτά από το Δικαστήριο.Η εγκληματολογική ανάλυση πραγματοποιήθηκε κυρίως χρησιμοποιώντας το ForensicToolkit (FTK 3.4) εργαλείο και το πρόγραμμα επεξεργασίας δεκαεξαδικού κειμένου, διότι αυτά τα εργαλεία ήταν διαθέσιμα στο εγκληματολογικό εργαστήριο.Τα αποτελέσματα της διατριβής μπορεί να βοηθήσουν τους φοιτητές που έχουν γνωστικό υπόβαθρο στην πληροφορική και τις τηλεπικοινωνίες με εξειδικευμένες γνώσεις στην πληροφορική και στην επικοινωνία συστημάτων ασφαλείας, οι οποίοι αποβλέπουν στην επέκταση των γνώσεων και των δεξιοτήτων τους στη δικανική υπολογιστών. Σήμερα,οι επαγγελματίες της πληροφορικής συστημάτων ασφαλείας συνεχώς καλούνται να ερευνήσουν ορισμένες από τις πιο δύσκολες περιοχές της δικανικής των υπολογιστών και να πραγματοποιήσουν ιατροδικαστικές έρευνες είτε σε μια εταιρεία ή έναν οργανισμό.