Il fiore delle mille e una note - Pasolini, Pier Paolo, 1922-1975; Pasolini, Pier Paolo, 1922-1975; Davoli, Ninetto; Citti, Franco; Bouché, Tessa; Clementi, Margaret; Pellegrini, Ines, 1954-; Merli, Franco, 1956-; Noel, Francelise; Abdulla, Ali; Governale, Francesco Paolo (New Star, 2006)
Στο κέντρο της ιστορίας, μία νεαρή κοπέλα ερωτεύεται έναν σκλάβο, τον οποίο επιλέγει ως κύριο της. Μία λάθος απόφαση τους οδηγεί στον χωρισμό και εκείνος αποφασίζει να ταξιδέψει όσο μακριά χρειάζεται, μέχρι να την φέρει πίσω. Στο δρόμο του συναντά άλλους ταξιδιώτες, οι οποίοι διηγούνται τις δικές τους τραγικές και ρομαντικές εμπειρίες, μεταξύ άλλων εκείνη ενός άντρα που παθιάζεται με μία μυστηριώδη γυναίκα την ημέρα του γάμου του, αλλά και αυτή ενός άντρα που αποφασίζει να ελευθερώσει την γυναίκα που αγαπά από τις δυνάμεις ενός δαίμονα.