Σύστημα διεπαφής για σχεδιαστές τρισδιάστατων προϊόντων : - Κανελλόπουλος, Γεώργιος (2005)
Η βιομηχανική παραγωγή έχει σαν βάση της τα εργαλεία CAD που λόγω της μεγάλης τεχνολογικής ανάπτυξης συντελούν στην επιτάχυνση των διαδικασιών και την καλύτερη ποιότητα των σχεδιαστικών προϊόντων. Ο σύγχρονος επαγγελματίας βιομηχανικός σχεδιαστής αν και έχει στη διάθεσή του πλέον μια πληθώρα σχεδιαστικών εργαλείων και μεγαλύτερο τεχνολογικό υπόβαθρο απ' ότι παλιότερα, δεν του δίνεται η δυνατότητα να εκφράζεται στον επιθυμητό γι' αυτόν βαθμό. Αυτό συμβαίνει διότι η αλληλεπίδραση εργαλείων και σχεδιαστή παρόλο που συνεχώς εμπλουτίζεται δεν επιφέρει σημαντικές μεταβολές στην δημιουργική διαδικασία και τη χρονική διάρκεια της. Ο στόχος της διπλωματικής εργασίας είναι η προσέγγιση ενός συστήματος ενταγμένο στον εργασιακό χώρο του επαγγελματία σχεδιαστή, το οποίο θα του παρέχει τη δυνατότητα να συλλέγει περισσότερες πληροφορέις για το προϊόν που σχεδιάζει, θα του επιτρέπει να έχει σε λιγότερο χρόνο μια πιο ρεαλιστική απεικόνιση τμημάτων του σχεδιαζόμενου προϊόντος και τέλος θα τον βοηθά να καλυτερεύσει, όσο όποιο επίπεδο καταστεί δυνατό, τη δημιουργική ροή της εργασίας του.