Ανίχνευση επιθέσεων DoS με χρήση εντροπίας σε υπηρεσίες πολυμέσων : - Τσιάτσικας, Ζήσης (2013)
Την τελευταία δεκαετία υπάρχει μια πολύ σημαντική ανάπτυξη στον τομέα των πολύμε-σικών υπηρεσιών VoIP εξαιτίας των ολοένα αυξανόμενων αναγκών των χρηστών για ποιο-τικότερες υπηρεσίες φωνής και δεδομένων. Οπως είναι αναμενόμενο, οι υπηρεσίες (VoIP)αποτελούν συχνό στόχο των κακόβουλων χρηστών και είναι επιρρεπείς σε ένα σύνολο ε-πιθέσεων. Στην παρούσα μεταπτυχιακή διπλωματική εργασία μελετάμε το πεδίο έρευναςτων συστημάτων ανίχνευσης εισβολών αναφορικά με τις πολυμεσικές υπηρεσίες VoIP καιπιο συγκεκριμένα με το πρωτόκολλο σηματοδοσίας SIP. Ακολούθως στηριζόμαστε σε μιαερευνητική εργασία, η οποία βασίζεται στην αξιοποίηση αρχείων συναλλαγών και στη χρήσηεντροπίας, για τη δημιουργία ενός πλαισίου ανίχνευσης εισβολών στις υπηρεσίες VoIP καισυγκεκριμένα στο πρωτόκολλο SIP. Αξιολογούμε το πλαίσιο μέσω της προσομοίωσης τηςδημιουργίας σεναρίων κανονικής κίνησης και επιθέσεων. Παρατηρούμε ότι το πλαίσιο έχειπολύ καλή απόδοση η οποία φτάνει το 3.5% στα λανθασμένα θετικά μηνύματα.