Diarios de motocicleta - Salles, Walter; Maestro, Mia; Serna, Rodrigo de la, 1976-; Garcia Bernal, Gael, 1978- (Ταινιοθήκη του Σινεμά, 2004)
Ο Ερνέστο και ο Αλβέρτο διασχίζουν τη Νότια Αμερική πάνω στη γερασμένη μοτοσικλέτα τους, αναζητώντας εμπειρίες και διασκέδαση. Τίποτε άλλο. Σταδιακά, όμως, ο Ερνέστο αρχίζει να επηρεάζεται από τις εμπειρίες που αποκομίζει. Έρχεται αντιμέτωπος με την κοινωνική ανισότητα, τη φτώχεια και την ηθική εξαθλίωση που κυριεύει την ήπειρο. Και μέσα από αυτές τις εικόνες, ωριμάζει.