Το κορίτσι με τα μαύρα - Κακογιάννης, Μιχάλης, 1922-2011; Κακογιάννης, Μιχάλης, 1922-2011; Λαμπέτη, Έλλη, 1926-1983; Χορν, Δημήτρης Παν., 1921-1998; Φούντας, Γιώργος (Καραγιάννης-Καρατζόπουλος Α.Ε., 1956)
Δύο εύποροι αθηναίοι τουρίστες, ένας συγγραφέας κι ένας αρχιτέκτονας, φτάνουν στην Ύδρα και νοικιάζουν δωμάτιο στο παραμελημένο σπίτι μιας χήρας με δύο παιδιά. Ο έρωτας που θα αναπτυχθεί ανάμεσα στην κόρη της χήρας και τον συγγραφέα θα προκαλέσει την οργή και τον φθόνο των ντόπιων, με τραγικές συνέπειες.