Ροές αυτόνομων διαφορικών εξισώσεων - Κυριαζόπουλος, Πάρις-Παρασκευάς (2008)
Η εργασία αυτή είναι μία εισαγωγή στην μελέτη συστημάτων συνήθων μη-γραμμικών διαφορικών εξισώσεων και πως αυτά ορίζουν δυναμικά συστήματα. Παρουσιάζονται τα θεμελιώδη θεωρήματα ύπαρξης για συνήθεις διαφορικές εξισώσεις, καθώς και η χρησιμότητα των εξισώσεων Liapunov για την μελέτη των δυναμικών συστημάτων. Τέλος, δίνουμε κάποια παράδειγματα δυναμικών συστημάτων σε δύο και τρεις διαστάσεις.