Once upon a time in China - Tsui, Hark, 1950-; Li, Jet, 1963- (Κινέζικος κινηματογράφος, 1991)
Η ταινία εξελίσσεται το 1875, όπου ο ήρωας έρχεται αντιμέτωπος με Βρετανούς εκμεταλλευτές και διεφθαρμένους Κινέζους επιχειρηματίες σε μια άγρια και πολύπλοκη συνωμοσία που σχετίζεται με τον κυριαρχικό επεκτατισμό και τον πραξικοπηματικό εξαναγκασμό των Κινέζων χωρικών να δουλέψουν στους αμερικανικούς σιδηροδρόμους ή να γίνουν λαθρέμποροι όπλων.