The emperor and the assassin - Chen, Kaige, 1952-; Lü, Xiaohe, 1945-; Sun, Zhou; Gong, Li, 1965-; Zhang, Fengyi (Κινέζικος κινηματογράφος, 1999)
Κίνα, 3ος π.Χ. αιώνας. Ο Γίνγκ Τσένγκ, βασιλιάς των Κιν, θέλει να ενώσει τα επτά βασίλεια της Κίνας σε μια αυτοκρατορία. Για να βοηθήσει τα σχέδιά του, η ερωμένη του Ζάο πηγαίνει στο γειτονικό βασίλειο των Γιάν, για να βρει ένα δολοφόνο που θα αποπειραθεί να σκοτώσει τον Τσένγκ, ώστε να του δώσει πρόσχημα να επιτεθεί. Όμως η Ζάο ερωτεύεται το δολοφόνο που επέλεξε, ενώ παράλληλα ο Τσένγκ μεταμορφώνεται σε έναν τύρρανο που οικοδομεί τα όνειρά του σε εκατόμβη αίματος.