Sweet sixteen - Loach, Ken, 1936-; Compston, Martin; Fulton, Annmarie; Coulter, Michelle (Prooptiki [Εταιρεία διανομής], 2002)
Στις φτωχογειτονιές της Γλασκώβης, ο Λίαμ ελπίζει να περάσει τα γενέθλια των 16 του χρόνων με την μητέρα του, Τζιν, που αναμένεται να έχει αποφυλακιστεί ως τότε. Ταυτόχρονα, ονειρεύεται ένα καλύτερο μέλλον για τους δύο τους, μακριά από τον παππού του και τον Σταν, ντίλερ ναρκωτικών και φίλο της μητέρας του, οι οποίοι του φέρονται με τον χειρότερο τρόπο. Χρειάζονται καταρχήν ένα δικό τους σπίτι. Κι αυτό με τη σειρά του απαιτεί λεφτά, που όμως δεν υπάρχουν. Ο Λίαμ είναι αποφασισμένος να κάνει τα πάντα για να τα εξασφαλίσει.