The rock - Bay, Michael, 1964-; Connery, Sean; Cage, Nicolas, 1965-; Harris, Ed, 1950- (Audio Visual Enterprises [Εταιρεία διανομής], 1996)
Ένας παρανοϊκός στρατιωτικός καταλαμβάνει τη θρυλική φυλακή Αλκατράζ και απειλεί να χτυπήσει με χημικά όπλα τον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο, χημικά που μπορούν να σκοτώσουν εκατομμύρια ανθρώπους. Με το χρόνο να τρέχει, ένας ειδικός επιστήμονας και ένας πανούργος πολιτικός κρατούμενος, ο μόνος που έχει δραπετεύσει ποτέ από το Αλκατράζ, πρέπει να μπουν στη φυλακή και να προλάβουν το ολοκαύτωμα.