Πλανήτης γη - Andorfer, Gregory; Kane, Georgann (Annenberg/CPB Project, Videosonic, 1986)
Η ταινία "πλανήτης γη" είναι βασισμένη σε μια άνευ πρηγουμένου παγκόσμια προσπάθεια των WQED/PITTSBURG, σε συνεργασία με την ΕΘΝΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ των ΗΠΑ, για να δείξουν σε εκατομμύρια τηλεθεατές τις πρόσφατες εντυπωσιακές ανακαλύψεις. Είναι ένας οδηγός για τον ζωντανό και αδιάκοπα μεταβαλλόμενο πλανήτη μας. Ταξιδεύουμε στον κρατήρα που δημιουργήθηκε από την πτώση ενός τεράστιου μετεωρίτη, για να βρούμε αποδείξεις κοσμικών συγκρούσεων από τις οποίες γεννήθηκε η γη. Επίσης ταξιδεύουμε στο παρελθόν, στα 1930, στο κέντρο της παγωμένης Γροιλανδίας, με τον γερμανό επιστήμονα Άλφερντ Βέγκενερ, που έψαχνε σ'όλη του τη ζωή να βρεί γιατί υπάρχουν όμοια απολιθώματα σε υπείρους που απέχουν χιλιάδες μίλια μεταξύ τους και γιατί οι οροσειρές που χωρίζονται από απέραντους ωκεανούς, έχουν την ίδια γεωλογία. Θα μας προκαλέσει δέος η αλήθεια, ότι η φωτιά της δημιουργίας γεννήθηκε κάτω από τον πυθμένα της θάλασσας. Επίσης θα δούμε τους παράξενους κατοίκους του "κάτω" κόσμου! Σε τελικά ανάλυση, θα δούμε αυτόν τον πλανήτη όχι σαν ένα μεγάλο κομμάτι βράχου μέσα στο απέραντο διάστημα, αλλά σαν ζωντανό οργανισμό με τη δική του εσωτερική συναμική, που επουλώνει τις πληγές του μόνος του, για να προστατέψει τον ΑΝΘΡΩΠΟ, που διαμορφώνει το μέλλον μαζί του!!!