Ο μονομάχος - Scott, Ridley; Wick, Douglas (Universal City, CA; DreamWorks Home Entertainment, Videosonic, 2000)
Έπειτα από μια περίφανη νίκη στο πεδίο της μάχης, ο γενναίος στρατηγός Μάξιμος, καλείται από τον αυτοκράτορα Μάρκο Αυρήλιο να αναλάβει την εξουσία. Όμως ο γιός του και νόμιμος διάδοχος του θρόνου της Ρώμης, Κόμμοδος, δολοφονεί τοβ πατέρα του και γίνεται ο ίδιος αυτοκράτορας. Συγχρόνως, διατάζει τηνν εκτέλεση του Μάξιμου και της οικογένειάς του. Γλυτώνοντας από βέβαιο θάνατο ο Μάξιμος, εξαναγκάζεται σε σκλαβιά μακριά από τη χώρα και γίνεται μονομάχος. Όταν η ανδρεία του στην αρένα και οι ικανότητές του τον κάνουν τον μεγαλύτερο μονομάχο της Αυτοκρατορίας, η ώρα της Ρώμης και του φοβερού Κολοσσιαίου φτάνει... Εκεί μπροστά στον Κόμμοδο που κατέστρεψε την ζωή του, θα προσπαθήσει να κερδίσει πάλι την χαμένη τιμή του και να εκδικηθεί για την οικογένειά του...