Οι αμμουδιές της Κρήτης (Ινστιτούτο Θαλάσσιας Βιολογίας Κρήτης, 2002)
Το ζεστό κλίμα της Κρήτης, η ήρεμη θάλασσα, τα καθαρά νερά και οι ωραίες παραλίες συνετέλεσαν έτσι ώστε η Κρήτη να βρίσκεται ανάμεσα στις πιο ελκυστικές περιοχές που επιλέγονται από τους τουρίστες. Αν και ο τουριστικός παράγοντας είναι σημαντικός για την οικονομία της Κρήτης, εν τούτοις ο τουρισμός δημιουργεί αρκετά προβλήματα στο εύθραστο περιβάλλον του νησιού. Σε αυτό το επιστημονικό βίντεο εξετάζεται το οικοσύστημα των ακτών της Κρήτης.