Ο ελληνικός εμφύλιος πόλεμος - Μανθούλης, Ροβήρος Α., 1929- (Real-Eyes, 1997)
Μια ιστορική αναδρομή στη τραγική δεκαετία '40: κινηματογραφικά ντοκουμέντα ελληνικά, αμερικάνικα, γαλλικά, ιταλικά, σοβιετικά, αλβανικά, ουγγρικά και του Δημοκρατικού Στρατού: γερμανική κατοχή, διαδηλώσεις του ΕΑΜ, αντίσταση, Άρης, συνομιλίες της Μόσχας, Τσώρτσιλ, Στάλιν, απελευθέρωση, βρετανική επέμβαση, στρατηγός Σκόμπυ, Δεκεμβριανά, Βάρκιζα, Ζαχαριάδης, Δόγμα Τρούμαν, Αμερικάνικη βοήθεια, Μάσρσαλ, Βαν Φλήτ, Μάρκος, εμφύλιος, Κόνιτσα, Καρπενήσι, Γράμμος, Βίτσι, Αλβανία, τόποι εξορίας: Ικαρία, Μακρόνησος, προσωπικές μαρτυρίες και συνεντεύξεις ιστορικών