Robocop 2 - Kershner, Irvin; Weller, Peter, 1947-; Allen, Nancy, 1950 June 24- (Orion Pictures Comporation, 1990)
Ο Ρόμποκοπ επιτρέφει μετά από τρία χρόνια. Βρίσκεται και πάλι στο μελλοντικό Ντητρόϊτ, παραδομένο στα συμφέροντα των βιομηχανιών και στη μόλυνση. Είναι ο "τέλειος μπάτσος" που συνυπάρχει μαζί με τα μεταλλικά κτίρια και τους επικίνδυνους δρόμους. Μισός άνθρωπος, μισός ρομπότ, είναι κατασκευασμένος και προγραμματισμένος να επιβάλει το νόμο και να προστατεύει τους αθώους. Σήμερα το καθήκον τον ξανακαλεί: Η αστυνομία της πόλης απεργεί και τα πλήθη των αστέγων αποτελούν εύκολη λεία των παρανόμων. Οι αδίστακτοι εγκληματίες κάνουν τα πάντα για να θέσουν την πόλη στον έλεγχό τους. Το μόνο εμπόδιό τους είναι ο ΡΟΜΠΟΚΟΠ. Πρέπει να τον κάνουν εντελώς ανίκανο. Αναθέτουν λοιπόν στη όμορφη Δρ Τζουλιέτα Φοξ να τον επαναπρογραμματίσει. Πρέπει τώρα να γίνει συνεργός του εγκλήματος. Μετά από ένα δυνατό ηλεκτρικό σοκ επανακτά τη μνήμη του και βρίσκεται αντιμέτωπος όχο μόνο με τον υπόκοσμο αλλά και με ένα πανίσχυρο ρομπότ-αντίπαλο τον "Μάνστερ". Η μεγάλη σύγκρουση αρχίζει!!!