2001 - Kubrick, Stanley; Kubrick, Stanley; Kubrick, Stanley; Dullea, Keir, 1936-; Lockwood, Gary, 1937- (Warner Home Video, 1968)
Μια ταινία επιστημονικής φαντασίας που αρχίζει από την γέννηση της προϊστορικής ανθρώπινης ευφυίας μέχρι την ανάδυση του ανθρώπου ως καθαρή σκέψη κάπου στο μέλλον.