Nosferatu - Murnau, F. W. (Friedrich Wilhelm), 1888-1931; Schreck, Max, 1879-1936; Wangenheim, Gustav von, 1895-1975; Schnell, Georg H., 1892-1976; Yorck, Ruth, 1909-1966; Botz, Gustav, 1883-1932; Granach, Alexander, 1890-1945; Gottowt, John, 1882-1949 (British Film Institute, 2001)
Ο Χούτερ επισκέπτεται τον πύργο του Νοσφεράτου, αγνοώντας ότι πρόκειται για βρικόλακα. Ο κόμης τον παγιδεύει στον πύργο του, ώστε ανενόχλητος να κατακτήσει την Έλεν, τη σύζυγο του Χούτερ. Ελεύθερη διασκευή του "Δράκουλα" του Στόουκερ.