Ladri di biciclette - De Sica, Vittorio, 1901-1974; Maggiorani, Lamberto, 1910-1983 (Image Entertainment, 1998)
Ένας άνεργος εργάτης βάζει ενέχυρο ότι έχει για να πάρει πίσω το ποδήλατό του που είναι απαραίτητο για την δουλειά αφισοκόλλησης που βρήκε. Την πρώτη κιόλας μέρα δουλειάς του κλέβουν το ποδήλατο. Γυρίζει όλη την Ρώμη για να μπορέσει να το ξαναβρεί.