The belly of an architect - Greenaway, Peter; Greenaway, Peter; Dennehy, Brian; Webb, Chloe (Προοπτική [Εταιρεία διανομής], 1987)
"Ένας αμερικάνος αρχιτέκτονας καταφθάνει στη Ρώμη για να οργανώσει μια έκθεση με τις δημιουργίες του φημισμένου γάλλου αρχιτέκτονα, Ετιέν-Λουί Μπουλέ. Σε ένα διάστημα 9 μηνών, ο αρχιτέκτονας χάνει όλες τις ισορροπίες της καλά τακτοποιημένης ζωής του. Καθώς αναπτύσσει ψύχωση με τον Μπουλέ, φόβοι για τη ζωή του τον καταλαμβάνουν, ενω καταρρέει και η σχέση του με τη γυναίκα του. Παράλληλα υποφέρει από συνεχείς, φοβερούς πόνους στο στομάχι. Ετσι ξεκινά η πορεία ενός προδομένου από το σώμα και τις εμμονές του άντρα προς την αργή, αλλά σίγουρη καταστροφή του...". - Περίληψη από το κιβώτιο.