Mar adentro - Amenábar, Alejandro, 1972-; Bardem, Javier, 1969-; Rueda, Belén (Ταινιοθήκη του Σινεμά ;, 2004)
Η αληθινή ιστορία του Ραμόν Σαμπέδρο, ο αγώνας του για έναν αξιοπρεπή θάνατο (μέσω της ευθανασίας) και το συγκλονιστικό βίντεο με την αυτοκτονία του, συντάραξε την παγκόσμια κοινή γνώμη της περασμένης δεκαετίας.