Υλοποίηση σεναρίων οικονομικής διαχείρισης και λογιστικής στο ERP σύστημα Galaxy - Σαγιάνος, Παναγιώτης (2013)
Στόχος της εργασίας αυτής είναι να κάνει μια ανάλυση στο ERP σύστημα Galaxy της Singular Logic με κύρια έμφαση στα υποσυστήματα Οικονομικής Διαχείρισης και Λογιστικής και να δείξει πώς το σύστημα αυτό οργανώνει και διαχειρίζεται τα υποσυστήματα αυτά.Στα πλαίσια της εργασίας σχεδιάστηκε ένα αντιπροσωπευτικό σενάριο χρήσης για μια υποθετικής εταιρεία και υλοποιήθηκαν οι απαιτήσεις του χρησιμοποιώντας τη βάση δοδομένων του Galaxy. Το σενάριο είναι κατάλληλα επιλεγμένο ώστε να περιλαμβάνει εισαγωγές στο σύστημα συγκεκριμένων ειδών λογαριασμών σε διάφορα επίπεδα της οικονομικής διαχείρισης και δημμιουργία συνδέσμων μεταξύ τους, ώστε κινήσεις μεταξύ λογαριασμών να ενημερώνουν αυτόματα τα δεδομένα όλων των εμπλεκόμενων καθώς και των λογαριασμών λογιστικής. Για τη δεδομένη υλοποίηση χρησιμοποιήθηκε μια προηγούμενη demo έκδοση του Galaxy (ver. 11.5) και η βάση δεδομένων στήθηκε σε Microsoft SQL Server Express 2008 R2. Η υλοποίηση του σεναρίου αυτού προσφέρει μια καλή εικόνα των δυνατοτήτων ηλεκτρονικής οργάνωσης των βασικών λειτουργιών μιας επιχείρησης.Η διπλωματική εργασία αυτή θα μπορέσει να χρησιμοποιηθεί ως ένας οδηγός για το Galaxy και για τα βασικά στοιχεία της Οικονομικής Διαχείρισης και Λογιστικής του προγράμματος. Με βάση τα δεδομένα στοιχεία θα μπορεί ο χρήστης να δημιουργήσει λογαριασμόυς λογιστικής, χρηματοοικονομικούς και καρτέλες συναλλασσομένων και να πραγματοποιεί κινήσεις μεταξύ αυτών, ενημερώνοντας παράλληλα το λογιστικό σχέδιο.Στο τέλος της εργασίας, γίνεται μια καταγραφή των συμπερασμάτων που προέκυψαν από την υλοποίηση των σεναρίων χρήσης και μια σύγκριση των δυνατοτήτων του Galaxy με το αντίστοιχο ERP σύστημα της Microsoft. Για τη συγγραφή του τελευταίου κεφαλαίου, χρησιμοποιήθηκε σαν μέτρο αναφοράς το ERP σύστημα Microsoft Dynamics NAV 5.0 με βάση τα δεδομένα που παρείχαν οι εργασίες στο μάθημα "Ολοκληρωμένα Πληροφοριακά Συστήματα Επιχειρήσεων" του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών και κατεύθυνσης "Διοίκηση Πληροφοριακών Συστημάτων" του τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου.