Οριακοί κύκλοι και εφαρμογές : - Μπαρκονίκου, Σοφία (2013)
Στην εργασία αυτή παρουσιάζουμε βασικά αποτελέσματα από την θεωρία των οριακών κύκλων σε μη-γραμμικά δυναμικά συστήματα.Ένας οριακός κύκλος είναι μία απομονωμένη κλειστή τροχιά. Απομονωμένη σημαίνει ότι οι γειτονικές τροχιές δεν είναι κλειστές.