Κίνδυνος μακροζωίας : - Ακριβός, Γιάννης (2013)
Στις ισόβιες ράντες ένας από τους πιο βασικούς κινδύνους που αντιμετωπίζει η ασφαλίστρια εταιρία είναι ο κίνδυνος μακροζωίας που πηγάζει από την τυχαιότητα της υπολοιπόμενης διάρκειας ζωής των συνταξιοδοτούμενων. Ωστόσο αυτός ο κίνδυνος μπορεί με τις κατάλληλες μεθόδους να εξαλειφθεί και αυτές οι μέθοδοι παρουσιάζονται στη συγκεκριμένη εργασία.