Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (προϊστορικές συλλογες) (Ταινιοθήκη προϊστορικού και κλασικού πολιτισμού, 1988)
Η ονομασία του Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών ως "Εθνικό" δεν αποτελεί συμβολική έκφραση, αλλά επισημαίνει ουσιαστικά τον χαρακτήρα του. Είναι το μοναδικό αρχαιολογικό μουσείο, όπου έχουν συγκεντρωθεί τόσα και τέτοια αριστουργήματα που επιτρέπουν στον επισκέπτη να παρακολούθησει σε μια αδιάσπαστη συνέχεια την ιστορία της ελληνικής τέχνης. Οι τέσσερις προϊστορικές συλλογές, της Θεσσαλίας, των Κυκλάδων, της Θήρας και η Μυκηναϊκή, αποτελούν μια λαμπρή εισαγωγή στο κύριο θέμα του μουσείου, που είναι η ελληνική τέχνη των ιστορικών χρόνων