Ποιότητα υπηρεσίας σε ασύρματα πλεγματικά δίκτυα : - Μπαρμπαρούσης, Φώτιος (Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων, 2006)
Η διατριβή ασχολείται με τα ασύρματα πλυπλεγματικά δίκτυα. Τονίζει τα χαρακτηρηστικά τους και τις διαφορές με τα άλλα ασύρματα δίκτυα. Γίνεται αναφορά των αρχιτεκτονικών που υποστηρίζουν και των πλεονεκτημάτων τους. Επιπρόσθετα το κύριο κομματι της διατριβής, ασχολειται με την ποιότητα υπηρεσίας καθώς επίσης και με όλους τους παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα υπηρεσίας στα ασύρματα πολυπλεγματικά δίκτυα. Όλοι αυτοί οι παράγοντες προσομοιώνονται με διάφορα σενάρια στο Microsoft Mesh Toolkit, το οποίο είναι το εργαλείο που χρησιμοποιήσαμε για την προσομοίωση.