Συναίσθημα, υγεία και ομοιοπαθητική : - Τσίπου, Αλεξάνδρα (2013)
Σκοπός της εργασίας είναι να διερευνηθούν οι όψεις των συναισθημάτων και η σύνδεσή τους με την υγεία των ατόμων, μέσα από τις στρεσσογόνες εμπειρίες. Διερευνάται επίσης η σχέση της ομοιοπαθητικής επιστήμης και των συναισθημάτων, τόσο μέσα από την ίδια τη θεωρία όσο και από τον τρόπο λήψης του ομοιοπαθητικού ιστορικού και το κατά πόσο και αν τα αρνητικά συναισθήματα βλάπτουν την υγεία μας ή αν τα θετικά την προάγουν. Αν τελικά η απαλλαγή από το στρες οδηγεί στην υγεία, διερευνώνται και προτείνονται τρόποι που βοηθούν στην αντιμετώπισή του, όπως η συναισθηματική διαχείριση.