Part based 3D representation for the retrieval of 3D graphical models = - Αγάθος, Αλέξανδρος (2009)
Σε αυτήν τη διδακτορική διατριβή παρουσιάζεται μια αναπαράσταση βασισμένη σε γράφημα του 3Δ αντικειμένου με χρήση ενός καινοτόμου αλγορίθμου κατάτμησης και της ιδέας του γραφήματος σχεσιακών χαρακτηριστικών (Attributed Relational Graph). Η προτεινόμενη αναπαράσταση βασισμένη σε γράφημα θέτει τη βάση για μία αποτελεσματική μεθοδολογία ανάκτησης 3Δ αρθρωτών αντικειμένων.