Η χρήση νέων τεχνολογιών - νέων μορφών οργάνωσης - ανασχεδιασμού διαδικασιών και καινοτομίας στις ελληνικές επιχειρήσεις και οι επιπτώσεις τους στις επιδόσεις των επιχειρήσεων : - Διαμάντη, Βασιλική-Δήμητρα (Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων, 2006)
Η μελέτη της σχέσεως της επένδυσης σε Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών και της απόδοσης της επιχείρησης έχει σε μεγάλη έκταση ερευνηθεί και αμφισβητηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα (Παράδοξο της Παραγωγικότητας των Επενδύσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών). Οι περισσότερες από τις εμπειρικές μελέτες που σχετίζονται με την επίδραση των επενδύσεων σε ΤΠΕ στην απόδοση των επιχειρήσεων έχουν διεξαχθεί σε λίγες μόνο χώρες, οι οποίες χαρακτηρίζονται από υψηλά επίπεδα οικονομικής ανάπτυξης και κατανομής επενδύσεων ΤΠΕ, και έχουν βασισθεί κυρίως σε δεδομένα από αρκετά μεγάλες χώρες, οι οποίες χαρακτηρίζονται από διαφορετικά επίπεδα οικονομικής ανάπτυξης, διαφορετική κατανομή ΤΠΕ και δεξιοτήτων ΤΠΕ, διαφορετικά μεγέθη επιχειρήσεων και διαφορετικά νομικά πλαίσια και επιχειρησιακή κουλτούρα. Η παρούσα έρευνα έρχεται να εξετάσει τη συμβολή των επενδύσεων ΤΠΕ στην απόδοση των επιχειρήσεων και εάν η χρήση συμπληρωματικών παραγόντων, όπως νέων τεχνολογιών - μορφών οργάνωσης , ανασχεδιασμού διαδικασιών και καινοτομίας επαυξάνουν τη συνεισφορά των επενδύσεων ΤΠΕ στην απόδοση των επιχειρήσεων.