Κατηγοριοποίηση μεγάλου όγκου δεδομένων : - Χαλκιόπουλος, Χρήστος (Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων, 2006)
Καθώς η συλλογή δεδομένων και η αποθήκευση τους γίνεται ευκολότερη και πιο οικονομική έχει δημιουργηθεί η ανάγκη για επεξεργασία ενός πολύ μεγάλου όγκου δεδομένων που είναι αποθηκευμένος σε τεράστιες βάσεις δεδομένων ή δευτερεύουσες μνήμες (μαγνητικοί δίσκοι, οπτικοί δίκοι, σκληροί δίσκοι). Η ποσότητα των δεδομένων είναι τόσο μεγάλη που είναι αδύνατον να χωρέσουν στη κύρια μνήμη οποιουδήποτε υπολογιστή. Αυτό που μελετάμε σε αυτή την εργασία είναι συγκεκριμένοι άμεσοι αλγόριθμοι (online αλγόριθμοι) που δεν απαιτούν τυχαία προσπέλαση στα δεδομένα, δρουν σε ένα πέρασμα πάνω στα δεδομένα και επιτυγχάνουν κατηγοριοποίηση δεδομένων. Απότερος σκοπός μας είναι να διαπιστώσουμε εαν αυτοί οι αλγόριθμοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μια προσέγγιση με Core Sets και να είμαστε ανταγωνιστικοί προς την ιεραρχική προσέγγιση για να πετύχουμε καηγοριοποίηση δεδομένων.