Έλεγχος πρόσβασης βασισμένος σε ρόλους και πληροφορίες περιβάλλοντος : - Μπάλλας, Κωνσταντίνος Γ. (Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και επικοινωνιακών συστημάτων, 2006)
Παρουσίαση των διαθέσιμων μηχανισμών ελέγχου πρόσβασης που βασίζονται σε ρόλους χρηστών. Παρουσίαση της πληροφορίας του περιβάλλοντος που επηρεάζει την λήψη απόφασης σε μηχανισμούς ελέγχου και παρουσίαση διαθέσημων μηχανισμών που βασίζονται σε αυτή.