Θησαυροί του Αιγυπτιακού Μουσείου του Καΐρου (Συγκλονιστικές ανακαλύψεις και αρχαίοι πολιτισμοί, 2002)
Μέρ. 1. Το 1902 εγκαινιάστηκε ο πιο συναρπαστικός ναός του αιγυπτιακού πολιτισμού: το Αιγυπτιακό Μουσείο του Καϊρου. Το "Μουσείο", όπως το αποκαλούν με περηφάνια οι Αιγύπτιοι σήμερα, ιδρύθηκε με στόχο τα έργα των φαραώ να παραμείνουν στην πατρίδα τους. Μέσα σε αυτό το χώρο φυλάσσονται περισσότερα από 150.000 ευρήματα τα οποία αποτελούν αντικείμενο θαυμασμού εκατομμυρίων επισκεπτών κάθε χρόνο. Η ταινία αυτή είναι ένα ταξίδι στην αιγυπτιακή τέχνη όπως τη φαντάστηκαν και τη δημιούργησαν οι μεγάλοι μονάρχες αυτού του μακραίωνου πολιτισμού. Τα μνημεία τους και οι συγκλονιστικές μούμιες είναι η κληρονομιά ενός πολιτισμού που πίστεψε πως ήταν αιώνιος.