Μελέτη συμπεριφοράς κτιρίου με πιλοτή σε σεισμό : - Μοσχονά, Άννα (Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Σχολή Θετικών Επιστημών, Τμήμα Μαθηματικών, 2006)
Βασικό θέμα της εργασίας αυτής είναι η μελέτη της συμπεριφοράς μιας κατασκευής σε ένα σεισμό. Προσομοιώνουμε την κατασκευή μας με έναν μονοβάθμιο ταλαντωτή και την θέτουμε μέσω του προγράμματος Pilotis σε μια Push - over ανάλυση. Παρατηρούμε το είδος της ταλάντωσης στην οποία έχει τεθεί το κτίριο και εξετ΄΄αζουμε την ανελαστική του συμπεριφορά με φάσματα απόκρισης και βρόγχους υστέρησης. Δίνουμε μεγάλη σημασία στο επίπεδο του εδάφους και προσπαθούμε η δειγματοληψία μας κατά τη διάρκεια της σεισμικής διάρρηξης να είναι αντικειμενική και απαλαγμένη από οποιδήποτε παράγοντα μπορεί να επηρεάσει τα σεισμολογιακά όργανα. Κάτι που γίνεται εισάγοντας έννοιες από την θεωρία των σημάτων και των συστημάτων. Αναλύοντας τους βρόγχους υστέρησης και και παρακολουθώντας το πρόγραμμα προβλέπουμε την αστοχία των υποστυλωμάτων του κτιρίου και προτείνουμε λύσεις, όπως είναι η περίσφιξη με συνδετήρες ή με σύνθετα υλικά. Καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως ένα κτίριο θα πρέπει να είναι κατασκευασμένο με υλικά που έχουν μεγάλη ελαστικότητα και απορροφούν τη μέγιστη δυνατή ενέργεια πριν το κτίριο επέλθει σε αστοχία - θραύση.