Τιμολόγηση ασφαλιστικών προγραμμάτων υγείας : - Τσουγένης, Σοφοκλής (Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Τμήμα Στατιστικής και Αναλογιστικών-Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών, 2006)
Η ασφάλιση υγείας είναι ένα από τα βασικότερα προϊόντα που μπορεί να αγοράσει κανείς. Η τιμολόγηση των προϊόντων αυτών είναι πολύ βασική διότι διαμορφώνεται στην ουσία το ασφάλιστρο που θα πληρώνει κάποιος για όσο χρόνο θα έχει αγοράσει το εν λόγο προϊόν. Είναι μία δύσκολη και πολύπλοκη διαδικασία στην οποία γίνεται χρήση αλυσίδων Markov, πιθανοτήτων και αναλογιστικών μαθηματικών. Λόγω όμως και της αποκωδικοποίησης του DNA έχουμε και μία περαιτέρω εξέλιξη στη διαδικασία της τιμολόγησης που βρίσκεται ακόμα σε εμβρυακό στάδιο.