Children of a lesser god - Haines, Randa; Hurt, William; Matlin, Marlee (Paramount Pictures, 2002)
Η αισιόδοξη ιστορία αγάπης του John Leeds ενός ιδεαλιστή καθηγητή ειδικής εκπαίδευσης και ενός πεισματάρικου κουφού κοριτσιού της Sarah. Στην αρχή ο Leeds βλέπει την Sarah ως εκπαιδευτική πρόκληση. Αλλά σύντομα η σχέση καθηγητή/μαθήτριας εξελίσσεται σε έναν τόσο παθιασμένο έρωτα που σπάει το εμπόδιο της σιωπής που τους κρατάει μακριά.