Διαδραστικός σχεδιασμός εφαρμογής επαυξημένης πραγματικότητας για φορητή συσκευή : - Ζερβάκης, Δημόκριτος (2013)
Η παρούσα εργασία παρουσιάζει αναλυτικά τη μελέτη για τη δημιουργία μιας εφαρμογής με θέμα την προεπισκόπηση επίπλων και διακοσμητικών αντικειμένων με τη χρήση της τεχνολογίας της επαυξημένης πραγματικότητας. Η προτεινόμενη εφαρμογή πρόκειται να ενισχύσει την οπτική που έχει ένας καταναλωτής για τα αντικείμενα που πρόκειται να επιλέξει για να επιπλώσει και να διακοσμήσει το χώρο του. Επίσης βοηθά και τον επαγγελματία, ο οποίος θέλει ένα εργαλείο, έτσι ώστε να γίνει πιο κατανοητός στον πελάτη και πιο αποδοτικός στην εργασία του. Με τη βοήθεια της συγκεκριμένης τεχνολογίας προβάλλονται τα αντικείμενα στο χώρο του χρήστη, σε πραγματικές διαστάσεις και με πολύ καλό φωτορεαλιστικό αποτέλεσμα. Έτσι γίνεται άμεσα κατανοητό, το πώς θα είναι ο χώρος με το συγκεκριμένο αντικείμενο τοποθετημένο μέσα σ' αυτό, αντίθετα με την προοπτική σχεδίαση ενός χώρου, που ναι μεν μπορεί να έχει ένα άριστο (οπτικό) αποτέλεσμα, αλλά παραμένει μια δισδιάστατη απεικόνιση, εκτυπωμένη σε κλίμακα, σε ένα χαρτί και επίσης είναι μία ιδιαίτερα χρονοβόρα και ακριβή διαδικασία.