Σχεδίαση προσομοίωσης ανθρώπινου προσώπου με βάση τεχνικές τρισιάστατων γραφικών Η - Φελουτζή, Χριστίνα (2013)
Η προσομοίωση ανθρώπινου προσώπου από υπολογιστή, αποτελεί τη μεγαλύτερη σχεδιαστική πρόκληση στο πεδίο των τρισδιάστατων γραφικών. Στη διαδικασία κατασκευής του εμπλέκονται πολλοί επιστημονικοί κλάδοι, όπως ανατομία, ανθρωπομετρία, ψυχολογία, όραση των υπολογιστών, τεχνολογία καταγραφής κίνησης και παραδοσιακό animation. Ο κινηματογράφος και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια αποτελούν τη βασική κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη του τομέα, παρόλο που εφαρμογές του αξιοποιούνται στην ενημέρωση, τη διαφήμιση και άλλους εμπορικούς κλάδους. Είναι λοιπόν σημαντική η έρευνα εξέλιξης του τομέα, σε επίπεδο ρεαλισμού οπτικών αποτελεσμάτων και εκφραστικότητας, και των βασικών ψυχολογικών παραμέτρων που αφορούν την αντίληψη του θεατή για τα ψηφιακά ανθρώπινα πρόσωπα. Μέσω βιβλιογραφικής μελέτης προκύπτουν συμπεράσματα που αφορούν τα τεχνολογικά μέσα που αξιοποιούνται, τον τρόπο αντίληψης των θεατών για τα φωτορεαλιστικά ψηφιακά πρόσωπα και τις δυνατότητες που παρουσιάζονται στα πλαίσια της οπτικοακουστικής αφήγησης.