Σχεδιασμός επαγγελματικού οχήματος ελαφρού τύπου για παραγωγή στην Ελλάδα : - Παππάς, Αθανάσιος Π. (2013)
Η διπλωματική εργασία είχε ως στόχο τη σχεδίαση ενός οχήματος για παραγωγή στην Ελλάδα. Μετά από μελέτη της ιστορίας της ελληνικής αυτοκινητοβιομηχανίας και ανάλογη έρευνα αγοράς επιλέχθηκε ως κατεύθυνση η σχεδίαση ενός ελαφρού επαγγελματικού οχήματος για αστικές μεταφορές, το οποίο θα διατίθεται σε διάφορες εκδόσεις ακολουθώντας τη λογική της μεταβλητής πλατφόρμας. Ακολούθησε περαιτέρω έρευνα και ανάλυση του πλαισίου, των πιθανών χρηστών και των δράσεων, και ορίστηκαν αναλυτικές προδιαγραφές. Στη συνέχεια μελετήθηκαν και σχεδιάστηκαν τρία concept τα οποία ακολουθούσαν τις ίδιες προδιαγραφές αλλά με διαφορετικές κατευθύνσεις ως προς τη διάταξη, την αισθητική και τον χαρακτήρα. Από αυτά επιλέχθηκε ένα ως επικρατέστερο, μετά από αξιολόγηση βάσει των προδιαγραφών, αλλά και τις γνώμες ειδικών και απευθυνόμενου κοινού.