Σχεδίαση ποδηλάτου για μετακινήσεις εντός πόλης : - Νιαβής, Δημήτριος (2013)
Στην παρούσα εργασία μπορεί ο αναγνώστης να παρακολουθήσει τη διαδρομή που ακολουθήθηκε για να σχεδιαστεί ένα όχημα πόλης το οποίο βασίζεται στην κίνηση του χρήστη για να κινηθεί (human powered vehicle) και υποβοηθάτε από έναν ηλεκτροκινητήρα. Αρχικά πραγματοποιήθηκε μελέτη του πλαισίου στο οποίο θα χρησιμοποιηθεί το όχημα, από το ευρύτερο πλαίσιο (παγκόσμιο) ως το πιο ειδικό (προσωπικό). Σκοπός της έρευνας αυτής ήταν βέλτιστη κατανόηση του προβληματικού χώρου. Στη συνέχεια χαράχτηκε το βασικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα πρέπει να βρίσκεται η λύση και κατεγράφησαν οι σχεδιαστικές προδιαγραφές. Ο αναγνώστης μπορεί να παρακολουθήσει τη ροή της σχεδιαστικής διαδικασίας από την αρχή ως το τελικό προϊόν.