Σχεδίαση ηλεκτρικής συσκευής αναρρόφησης σκόνης με στόχο την αύξηση της ευχρηστίας για τους ηλικιωμένους : - Μίχου, Βασίλειος (2013)
Στόχος αυτής της διπλωματικής είναι η σύνθεση τριών προσχεδίων (ηλεκτρικών συσκευών αναρρόφησης σκόνης) που θα αυξάνουν την ευχρηστία για τους ηλικιωμένους χρήστες. Η αύξηση της ευχρηστίας έγκειται στην ελαχιστοποίηση του σκυψίματος σε όλο το φάσμα της χρήσης τους, αλλά και στην ελαχιστοποίηση των απαιτήσεων για δύσκολους χειρισμούς των χεριών (τόσο σε επίπεδο μυϊκής δύναμης, όσο και σε επίπεδο δεξιότητας κίνησης χεριών-δαχτύλων). Τα τρία προτεινόμενα προσχέδια θα είναι οικονομικά προσιτά στους ηλικιωμένους χρήστες και θα διαφοροποιούνται μεταξύ τους όσον αφορά στην προσαρμοστικότητά τους και στο σκύψιμο που προυποθέτει η χρήση τους.