Σχεδιασμός για την Coco-Mat : - Ηλιοπούλου, Τατιάνα (2013)
Οι ρυθμοί και οι απαιτήσεις της σύγχρονης ζωής, μας αναγκάζουν να μειώνουμε τον χρόνο της ξεκούρασής μας με αποτέλεσμα συχνά την καταπόνηση της ψυχικής και σωματικής μας υγείας. Όλο και περισσότερο αρχίζουμε να κατανοούμε πόσο καίριας σημασίας είναι η ποιότητα του ύπνου μας για την καθημερινή μας ζωή. Οι διάφορες έρευνες σε ξεχωριστούς τομείς, παρουσιάζουν συνεχώς καινούργια ευρήματα και οι σχεδιαστές δημιουργούν νέα προϊόντα προσπαθώντας να αξιοποιήσουν τα νέα δεδομένα προς όφελος των χρηστών. Μέσα από αυτές τις έρευνες εντοπίστηκε η σημασία του μεσημεριανού ύπνου, ο οποίος ως συνήθεια τείνει να εξαφανιστεί λόγω των ατελείωτων ωρών εργασίας. Από τα ευρήματα προκύπτει ότι ένας σύντομος ύπνος των 10 λεπτών μετά το μεσημεριανό γεύμα, βελτιώνει την απόδοσή μας για το υπόλοιπο της ημέρας. Εφόσον οι άνθρωποι περνούν μεγάλο μέρος της ημέρας τους στην εργασία, έχουν την ανάγκη να κάνουν ένα διάλειμμα, να συγκεντρώσουν την ενέργειά τους, για να συνεχίσουν παραγωγικά και πιο ευχάριστα την ημέρα τους.