Αειφόρος σχεδίαση διαδραστικών συστημάτων : - Δερμιντζόγλου, Νικόλαος (2013)
Ο σκοπός της διπλωματικής εργασίας είναι η ανάπτυξη μιας εφαρμογής smartphone σε περιβάλλον windows, για τη ρύθμιση του κλιματισμού στο χώρο του Α' Γυμνασίου Ερμούπολης όπου στεγάζεται το Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στη Σύρο. Το συγκεκριμένο εγχείρημα πρόκειται να μελετηθεί από τις σκοπιές της αειφόρου διαδραστικής σχεδίασης. Επίσης, θα γίνει μια αξιολόγηση ευχρηστίας από πραγματικούς χρήστες, ώστε να εντοπισθούν πιθανά προβλήματα της εφαρμογής. Στόχος της εργασίας είναι η διευκόλυνση των ατόμων που εργάζονται στο χώρο του Τμήματος, όσον αφορά τις προσωπικές τους προτιμήσεις στη ρύθμιση θερμοκρασίας, στον χώρο που βρίσκονται την εκάστοτε στιγμή. Τέλος, η εργασία αυτή μπορεί να αποτελέσει οδηγό για την υλοποίηση εφαρμογών ρύθμισης ηλεκτρικών συσκευών σπιτιού ή μεγαλύτερου επαγγελματικού χώρου.