Απτικές διεπαφές έξυπνων υλικών : - Βασιλοπούλου, Δήμητρα (2013)
Στην παρούσα εργασία γίνεται αρχικά μία επισκόπηση της εξέλιξης των διεπαφών στην πορεία των χρόνων. Από αυτές μελετώνται εκτενέστερα οι απτικές διεπαφές χρήστη ως οι γενέτειρες ποικίλων καινοτόμων μεθόδων αλληλεπίδρασης και συνολικής σχεδίασης συστημάτων, που εξερευνούν και πειραματίζονται με νέες εφαρμογές. Υποκατηγορία των απτικών διεπαφών είναι οι διεπαφές έξυπνων υλικών που αναλύονται στην τρίτη ενότητα της εργασίας αυτής. Παρουσιάζονται τα έξυπνα υλικά και οι ξεχωριστές τους ιδιότητες που καθιστούν δυνατή την χρήση τους στις διεπαφές, αντικαθιστώντας άλλους πολύπλοκους μηχανισμούς ή δημιουργώντας καινούργιες δυνατότητες εισόδου/εξόδου από και προς το σύστημα της διεπαφής. Στην τέταρτη ενότητα παραθέτονται και αναλύεται η λειτουργία διεπαφών τύπου Relief, οι οποίες χρησιμοποιώντας έναν πίνακα από γραμμικές ράβδους δημιουργούν σχηματικές απεικονίσεις διάστασης 2.5D. Τέλος, μελετάται το μοντέλο ενεργοποίησης των διεπαφών με την χρήση έξυπνου υλικού.