Μελέτη της διαδικασίας διανομής τροφίμων σε μεγάλες εταιρίες και ανάλυση του τρόπου σερβιρίσματος φαγητού σε εργαζόμενους τέτοιων εταιριών : - Αρκουδάρη, Δήμητρα (2013)
Στην παρούσα διπλωματική παρουσιάζεται έρευνα της διαδικασίας διανομής των γευμάτων κατά τη διάρκεια της καθημερινής εργασίας. Πιο συγκεκριμένα, ερευνήθηκαν τα βήματα που πραγματοποιούνται κάθε φορά έτσι ώστε να παρασκευαστεί το φαγητό από την εταιρία διανομής τροφίμων, να μεταφερθεί στο σημείο εστίασης, δηλαδή την καντίνα της εκάστοτε εταιρίας, και να διανεμηθεί στους καταναλωτές - εργαζόμενους. Η έρευνα αυτή πραγματοποιήθηκε για καντίνες εταιριών που απασχολούν μεγάλο πλήθος προσωπικού (περίπου 700 άτομα) και αφορά μόνο το προσωπικό του γραφείου. Δεν θα πραγματοποιηθεί έρευνα όσον αφορά τις παραγωγικές μονάδες των εταιριών αυτών, λόγω διαφορετικού ωραρίου διαλείμματος για το μεσημεριανό γεύμα του εργατικού δυναμικού. Τα ερευνητικά δεδομένα συλλέχθηκαν από ιταλικές εταιρίες. Ωστόσο, λήφθηκαν σοβαρά υπόψη πηγές και εκτός Ευρώπης, όπως από την Αμερική, μιας και - από εκεί ξεκίνησε η βιομηχανία διανομής γευμάτων (Food Service Distribution) και - είναι πλέον η βάση των εταιριών Food Service (IFDA, International Foodservice Distributors Association). Σκοπός της διπλωματικής είναι η δυνατότητα σχεδίασης αντικειμένου που θα συντελέσει στην επίσπευση της διαδικασίας λήψης του γεύματος εντός της εταιρίας. Κύριοι στόχοι του εν λόγω σχεδιαστικού συστήματος είναι, αρχικά η επιτάχυνση της διαδικασίας αυτής μέχρι τη στιγμή της κατανάλωσης του φαγητού, η διευκόλυνση της διαδικασίας διανομής από την πλευρά των χρηστών, καθώς και η γενικότερη ενίσχυση της ποιότητας του μεσημεριανού διαλείμματος.