Ρώμη : (Συγκλονιστικές ανακαλύψεις και αρχαίοι πολιτισμοί ;, 2002)
Χάρη σε μια κρατική οργάνωση χωρίς προηγούμενο, το 2ο αιώνα μ.Χ. η ρωμαϊκή αυτοκρατορία εκτείνεται από τις ιβηρικές ακτές του Ατλαντικού ως τον ποταμό Ευφράτη. Με τη συντροφιά του Μάξιμου Γάλλιου, ενός νεαρού και πολλά υποσχόμενου αξιωματικού, θα ξεκινήσουμε από τη Βαιζόν λα Ρομαίν, στη Γαλατία, για να φτάσουμε ως τη Γέρασα, το ανατολικό προπύργιο της αυτοκρατορίας στη σημερινή Ιορδανία. Μασσαλία, Τυνδαρίς, Μοργαντίνη, Θήρα, Λαοδίκεια είναι οι σταθμοί του ταξιδιού μας μέσα από διάφορους πολιτισμούς και χώρες που τις ένωνε ένα κοινό πεπρωμένο: η συνάντηση με τη Ρώμη και τον πολιτισμό της