Οι πόλεις της θάλασσας και του ανέμου (Η Τριπολίτις) (Συγκλονιστικές ανακαλύψεις και αρχαίοι πολιτισμοί, 2002)
Ανάμεσα στον 1ο και τον 3ο αιώνα μ.Χ., οι τρείς θαυμαστές πόλεις Σαβράθα, Οία (η σημερινή Τρίπολη) και Μεγάλη Λέπτις αποτελούν την πλούσια ρωμαϊκή επαρχία της Τριπολίτιδος. Με τη συνοδεία των μηχανικών που σχεδίασαν και κατασκεύασαν το λιμάνι της Μεγάλης Λέπτιδος, θα επισκεφθούμε τις αρχαιολογικές θέσεις της περιοχής και, χάρη στις εντυπωσιακές ψηφιακές αναπαραστάσεις, θα δούμε να προβάλλει μέσα από το παρελθόν η Αγορά της Μεγάλης Λέπτιδος, που ήταν περίφημη ήδη από την αρχαιότητα για την εκπληκτική Βασιλική του Σεβήρου, ένα από τα πιο μεγάλα κτήρια που χτίστηκαν ποτέ