Novecento - Bertolucci, Bernardo; Bertolucci, Bernardo; Depardieu, Gérard, 1948-; De Niro, Robert (Bernardo Bertolucci collection, 1976)
Με φόντο την Ιταλία, η ταινία ακολουθεί τη ζωή δύο αγοριών/ανδρών, ενός νόθου χωρικής καταγωγής και ενός γιου γαιοκτήμονα. Το δράμα εκτείνεται χρονικά από το 1900 μέχρι το 1945 περίπου και επικεντρώνεται κυρίως στην άνοδο του φασισμού και την αναπόφευκτη αντίδραση των χωρικών που υποστηρίζουν τον κομμουνισμό και στο πως αυτά τα γεγονότα διαμορφώνουν τη μοίρα των δύο κεντρικών χαρακτήρων.